10 Tips – Ontwikkelingen Secretaressevak

10 Tips – Ontwikkelingen Secretaressevak

1. Zorg dat je goed in beeld hebt wat je takenpakket is

Ook al kun je je officiële functieomschrijving zelf waarschijnlijk niet bewerken. Door de jaren heen heb je er misschien flink wat taken bijgekregen. Als je die goed kent, kun je beter onderhandelen bij veranderingen of beloningsgesprekken.

2. Blijf lezen over je vakgebied

In vakliteratuur maar ook in de krant. Stel bij Google Alerts een melding in voor de woorden “secretaressevak” en “secretaresse” om zo nieuws te volgen over je vak.

3. Wees voorbereid op de robot

Welke taak is dusdanig te automatiseren dat hij door een robot of computer kan worden overgenomen? Denk bijvoorbeeld aan het verwerken en inscannen van gegevens. Betekent “goedkoper” ook handiger, of is het om een andere reden nodig dat jij degene bent die het blijft doen? Er zullen taken wegvallen, maar de kunst is om goed in beeld te hebben waar jouw meerwaarde zit.

Word je bewust van jouw unieke touch

Welke taken heb jij waarvoor jij echt degene bent die ze moet uitvoeren, wil het goed gebeuren? Wat is jouw persoonlijke en unieke aanpak? Die taken zijn het waardevolst voor jouw houdbaarheid.

Weet welke vaardigheden in de toekomst het waardevolst zijn

Weet welke vaardigheden in de toekomst het waardevolst zijn én hoe jij daarop scoort. Waar zit men op te wachten in 2022? Wat heb jij daarin nog te leren?

Blijf in contact met vakgenoten, binnen en buiten je organisatie

Sluit je op LinkedIn aan bij de grotere groepen van managementondersteuners. Een groot netwerk is belangrijk om jezelf te ontwikkelen en te promoten.

Organiseer binnen je organisatie gesprekken over jullie functie

Wat is de secretaresse anno nu? Wat gaat er volgens jullie interne klanten de komende jaren veranderen? Via bijvoorbeeld een rondetafelgesprek, interviews of enquete kun je dergelijke gesprekken voeren.

Zoek contact met andere expertises

Met name je IT-collega’s weten wat de ontwikkelingen zijn en hoe die jouw vakgebied kunnen raken. Zorg dat je op de hoogte blijft van de keuzes die de organisatie maakt en gaat maken.

Ontwikkel jezelf waar dat kan

Schrijf je in voor elke cursus, workshop en vorm van training die je intern mag volgen of extern wilt volgen. Een kijkje achter de schermen bij een andere afdeling kan ook waardevol zijn; niet alles hoeft geld te kosten.

Kies een gespecialiseerd secretaresse uitzendbureau

En wanneer je aan een nieuwe uitdaging toe bent, neem dan altijd contact op met een gespecialiseerd secretaresse uitzendbureau. Een secretarieel uitzendbureau waar de consultants begrijpen wat jij belangrijk vindt in je nieuwe secretariële baan.